Loading
X
Bizi Hemen Arayın 0534 960 27 78| info@nutrist.com.tr
Hastalıklar ve Beslenme 12 Temmuz 2018
İshalden Korunma Yolları
 
Et ve et ürünlerini güvenilir yerlerden satın almak gerekir.
Kırık, çatlak, dışkı ile kirlenmiş yumurta satın alınmamalıdır.
Çiğ ve pişmiş etleri hazırlarken farklı bıçak ve doğrama tahtası kullanılmalıdır.
Etler  pişirinceye kadar buzdolabında saklanmalıdır.
Yiyecekleri pişirirken pişirme sıcaklığının bakterinin ölebileceği sıcaklığa ( 65 C ve üzeri ) ulaşmasına dikkat edilmelidir.
Çiğ et, yumurta ve kümes hayvanlarının etlerini elledikten sonra mutlaka eller sıcak sabunlu su ile yıkanmalıdır.
Her kullanımdan sonra tüm araç gereçler ve yüzeyler deterjanlı sıcak su ile iyice yıkanmalıdır.
Pişirdikten sonra hemen tüketilmeyecek yemekleri hızla soğutarak ( tezgah veya ocak üzerinde 2 saati geçmeyecek şekilde ) yeniden servis edinceye kadar buzdolabında muhafaza etmek.
Yemeklerden kalan artıkları hemen buzdolabına koyulup ve servis etmeden önce 75 C’ ye kadar ısıtmak gerekmektedir.
Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini kullanmamak
Sebze ve meyveleri bol suda iyice yıkamak
İçme sularını güvenilir kaynaklardan satın almak, güvenilirliğinden emin olunmamışsa kaynatarak tüketmektir.
Dondurulmuş besinleri satın alırken soğuk zincirin kırılmamış olmasına dikkat edilmelidir. 
Özellikle dondurulmuş yiyecekler orijinal paketlerinde -18 C ve altındaki sıcaklıklarda saklanmalıdır.
Dondurulmuş yiyecekler uygun şekilde çözdürülmelidir.
Dondurulmuş ve çözdürülmüş besinler tekrar dondurulmamalıdır.
Konserve besin satın alırken alt ve üst kapakları şişkin olanları, kutusu hasar görmüş kapağı gevşemiş, kırık ya da çatlak olanlar satın alınmamalıdır.
Evde hijyenik yönden sakıncalı olacağı düşüncesiyle konserve yapımı önerilmemektedir. Yapılıyor ise konserve yapım ilkelerine özenle uyulmalıdır.
Besinleri hazırlama, pişirme ve servisinde kişisel hijyen kurallarına uyulmalıdır
Yemeği karıştırmak için kullanılan araç gereçle yemeğin tadına bakılmamalıdır. Ayrı bir araç gereç kullanılmalıdır.
Ellerin sık sık yöntemine uygun şekilde yıkanması gerekir.
Tırnakların kısa ve temiz tutulması; besinlerle uğraşırken oje, alyans ve mücevherat kullanılmaması gerekmektedir.
Kesme tahtaları, mutfak tezgahlarınızı temizlerken suyun mümkün olduğunca sıcak su olmasını sağlayın, bol köpüklü ve ovalayarak temizleme yapın. Kullandıktan sonra bir an önce yıkayın , gıdaların üstünde kurumamasına dikkat edin.
Eskimiş , küflenmiş, deforme olmuş ahşap kesme tahtalarını yenisiyle değiştirin.
Havuz kenarlarında kontaminasyon riski sebebiyle yiyip içmemek gerekir.
Ateşli hastalıklar, enfeksiyonlar, ishal gibi durumlarda deniz ve havuzlara girmemek gerekir.
Sık sık çamaşır değiştirmek riski azaltır.
Havuza ayakkabı veya dışarıda giyilen terliklerle girilmemelidir.
Derinizde sıyrık veya kesik varsa , deniz veya havuza girmemelisiniz.
Çocuklarınızın havuzlara tuvaletlerini yapmalarını engellemelisiniz.
Lağım karışan alanlara yakın bölgelerdeki denizlerde yüzmemeli, şiddetli yağmurlar sonrasında deniz ve havuzlara girmemelisiniz.
 
Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy
Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy Whatsapp
0534 960 27 78
Bize Hemen Ulaşın
1