Loading
X
Bizi Hemen Arayın 0534 960 27 78| info@nutrist.com.tr
Güncel Beslenme Bilgileri 09 Ekim 2018
Kaynak Su ve İşlenmiş Su Nedir?
Doğal Kaynak Suları
 
Kaynak suyu, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelikte izin verilenler dışında hiçbir işleme tabi tutulmadan yeryüzüne kendiliğinden çıkan veya teknik usullerle çıkartılan, satış amacı ile ambalajlanarak piyasaya sunulan yer altı sularıdır.
 
İşlenmiş İçme Suları
Bakanlıkça uygun görülen dezenfeksiyon, filtrasyon, çöktürme, saflaştırma ve benzeri işlemler uygulanabilen çeşitli yöntemlerle yapısı değiştirilip   mineral takviyesi ve tatlandırıcı katılan sulardır. İşlenmiş ve mineral katılmış sular ne yazık ki doğal olarak değerlendirilmez. Yapaydırlar.
 
İçme Suyunun Temizlenmesinde Yapılması Gerekenler
1. Suyun kokusunun, bulanıklığının, çözünmüş haldeki organik ve inorganik zehirli ve hastalık yapan mikropları yok etmek
2. Demir ve mangan gibi metalleri gidermek
3. Sertliği ve sıcaklığı normal hale getirmek
4. Asitliği ve bazlığı nötrleştirmek
 
Bunlar;
1.Kaynatma
2.Ultraviole ile dezenfeksiyon
3.Ozonla dezenfeksiyon
4.Klor dezenfeksiyonu
5.Kireç kaynağı        
 
 dezenfeksiyon  ile gerçekleştirilebilir.
 
Suyun pH’ı Kaç Olmalıdır?
Suyun vücut için değerliliğini etkileyen etmen suyun pH derecesidir. PH 7 yi nötr olarak kabul ettiğimizden 8,5 a kadar olması alkali ve sağlık için faydalı olduğu anlamına geliyor. Yani satın alınan suyun üzerindeki pH 7,2’den başlayarak 8,5’a kadar olabilir.  Son zamanlarda suyu alkali yapabilmek için damlalar satılmakta, karbonatlar önerilmekte. Suyu ayrıca alkali yapmak için bu tür damlalar ve karbonatlar kullanmaya gerek yoktur. 
 
Analiz Değerleri Nasıl Olmalıdır?
 
  
 

 
Beslenme Danışmanlığı için randevu almak veya ücretsiz ön görüşme yapmak için tıklayınız.
 

 

Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy
Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy Whatsapp
0534 960 27 78
Bize Hemen Ulaşın
1