Kalp Hastalıklarında Beslenme Danışmanlığı'nda hipertansiyon, yüksek kolesterol, yüksek kan yağları (trigliserit, LDL, VLDL) değerlerinin normal sınırlara düşürülmesine yönelik bireye özel beslenme programlarının planlanmasıdır.
Kalp hastalıklarının oluşmasında genetik nedenlerle birlikte en önemli etken hatalı beslenme alışkanlıkları ve yetersiz hareketsiz yaşamdır. Özellikle bel çevresi, kalça çevresi, bel/kalça oranı yüksek olan bireylerin kalp hastalıkları riski yüksektir. Bu nedenle, kan bulgularınız, beslenme öykünüz, vücut kompozisyonu (kas, yağ, su miktarları, vücut yağ dağılımı, doku sağlığı bilgisi, metabolik yaş, iç yağlanma değeri) bilgilerinizi ayrıntılı bir şekilde değerlendirip hastalığınızın iyileşmesi ve kontrolüne yönelik beslenme programınızı oluşturuyoruz.
Normal Deger |
|
Normal Tansiyon |
Kan Basinci < 120/80 mmHg |
Kolesterol |
Total Kolesterol < 200 mg |
Trigliserit |
< 150 mg |
LDL |
< 130 mg |
HDL |
Kadınlarda > 50 mg ; Erkeklerde > 40 mg |
VLDL |
< 40 mg |
*Kalp Hastalında Beslenme Danışmanlığı için randevu almak veya ücretsiz ön görüşme yapmak için tıklayınız.