Gebeliğin 35. haftasından merhaba, artık bebeğinize kavuşmanıza çok az kaldı. Günler geçmek bilmiyor değil mi?
-
Bu hafta bebeğiniz 45 cm boyunda, 2,2-2,5 kg ağırlığındadır.
-
Sağlıklı kilosunda hamile kalan bir anne 9,5-11,5 kg ağırlık kazanmış olmalıdır. Eğer bu haftaya kadar 12 kilogramdan daha fazla ağırlık kazandıysanız mutlaka bir anne-çocuk diyetisyenine başvurup son 5 haftada kilo alımını kontrol altına almanız gerekirse hiç kilo almamanız gerekmektedir.
-
Büyüyen rahminiz nedeniyle bebeğiniz idrar torbanıza baskı yapıyor olabilir. Bu durum çok normaldir, tuvalete sık çıkmamak için su alımını azaltmak çok yanlıştır ve hipertansiyona neden olabilir. Bu nedenle günde en az 2.5-3 lt su içmeye, diüretik yan tuvalete sık çıkaran kahve, çay gibi içeceklerin tüketimini azaltmanız gerekmektedir.
-
Bebeğinizin beyin gelişimi devam etmektedir ancak doğumun kolay olması adına başı yetişkinler gibi yuvarlak değil koni biçimindedir. Doğumdan sonra 1 yıl içerisinde kafa kemikleri bütünleşecek ve baş şekli yuvarlaklaşacaktır.
-
Bu haftalarda görülen bir diğer sorun da kabızlıktır. Ikınma hareketi doğumu anımsattığı için gebe kadınlar tuvaletini yaparken kendilerini zorlamaktan kaçınırlar. Bu durum kabızlığa yol açabilmektedir.
-
Kabızlık oluşumunu engellemek için lif tüketimi, sıvı alımı artırılmalı, hazır işlenmiş gıdalardan ve kırmızı et gibi sindirimi zor sert besinlerden uzak durulmalıdır. Bunun dışında doktor veya diyetisyeninizin önerdiği hamilelere uygun bir protbiyotk kullanımı da kabızlığı önlemeye yardımcı olacaktır.
Gebelikte 36. hafta için tıklayınız.
Anne&Çocuk Diyetisyenimizden randevu almak için tıklayınız.
UYARI: Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Beslenme tedavisi kişiye özeldir. Hangi diyet türünün sizin için uygun olduğuna tıbbi durumunuz, beslenme şekliniz, sosyal yaşantınız vb. daha birçok etken göz önünde bulundurularak bir Beslenme uzmanı (Diyetisyen) tarafından karar verilmelidir.