Dünya çapında, her 5 erkekten 1'i ve 6 kadından 1'i yaşamları boyunca bir tür kansere yakalamaktadır. İnsanlar çevresel ve yaşam tarzı faktörleri a
Abur cubur, rafine karbonhidratları ve sağlıksız yağları yüksek olan, fazla miktarda işlenmiş besinleri ifade eder. Ayrıca protein ve lif içeriği d
Diyet lifi ya da diyet posası, vücut tarafından sindirilemeyen veya emilemeyen bir karbonhidrat türüdür. Lifler moleküllerine ayrılmayarak sindiril
Mental sağlık, ruh-zihin-beden arasındaki ilişkiyi ifade eden ve iş yaşamında odaklanma, verimli ve etkin çalışmayı sağlayan önemli bir konudur. Gi
1) Muz: Bir kahvaltı seçeneği ya da ara öğün olarak muz tercih ettiğinizde ruh halinizde ani bir değişiklik hissetmeyebilirsiniz ancak muz, beyinde
E- kodları Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından gıda katkı maddelerine verilen numaralardır. Gıda katkı maddeleri, koruyucular, renkle
Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte gelecekteki küresel gıda güvenliği ve iklim değişikliği ile ilgili endişeler de artmış ve bunun sonucunda sağlı
COVID-19 Gerekli kendimizi evlerde izole ettik. Çalışanlar, aktif, hareketli yaşantısı olanların hareketleri kısıtlandı; mutfakta daha fazla vakit
Trans yağlar, doymamış yağ asitlerinin bir formudur. Doğal olarak besinlerde bulunan ve gıdaların işlenmesiyle ortaya çıkan olmak üzere iki türü
Süt ile hikayemiz doğduğumuz andan itibaren anne sütü ile başlar ve hayat boyu inişli çıkışlı devam eder. Önceden bildiğimiz tek süt inek
Son yıllarda artan gıda intolerans testleri zayıflamak için eliminasyon diyetleri yapmak gibi bir algı yaratsa da intolerans=kilo almak demek değil
Paketli/ambalajlı ürünlerin içinde pek çok sağlığa olumsuz etkileri bulunan maddeler yer almaktadır. Bunların çoğunun bağımlılık yaptığı belirtilm
Kollajen hem omurgalılarda hem de omurgasızlarda en bol bulunan yapısal proteindir ve hayvansal proteinlerin yaklaşık %30’unu oluşturur. Kollajen i
Günün en önemli öğünü kahvaltı! Özellikle de çocuklar, gebe, ezmiren, sporcu, yaşlılar ve zayıflamak isteyenler için. Uyandığınızda açlık hissetmes
Doğal Kaynak Suları Kaynak suyu, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelikte izin verilenler dış
Ortalama saç uzama hızı genetiğe, cinsiyete, yaşa ve hormonlara bağlı olarak ayda 0.5cm – 1.7cm arası değişebilmektedir. Yapılan araştırmalara göre
Akne, kıl-yağ bezi yapısındaki uzun süreli iltihaplanmalardır. Bireyin hormonal ve genetik yapısından sonra beslenme örüntüsünün akne oluşumunda en
Paketli/ambalajlı ürünlerin içinde pek çok sağlığa olumsuz etkileri bulunan maddeler yer almaktadır. Bunların çoğunun bağımlılık yaptığı belirtil
Bu sıralar sıkça adından söz edilen Teff Tohumlu Çayı sizler için inceledik. Bitki çaylarının birçok faydası olsa da bireylerin hastalık durumların
OCAK MEYVE Mandalina, portakal, greyfurt, limon, elma, armut, yerli muz, ayva, nar, balkabağı SEBZE Broko
Yiyecekleri yediğinizde kalorisinin azalmasını mı istiyorsunuz? Yahut, doyasıya yesem ama kilo almasam istiyorsanız negatif kalorili diğer bir
Son yıllarda popülaritesi artmaya başlayan hayvansal kaynaklı gıdaların diyetten çıkarılmasıyla oluşturulan vegan ve vejetaryen beslenme
Amacınız diyetteki şekeri azaltmaksa içeceklere eklediğimizden şekerden (çay, kahve vb.) ve yüksek kalorili bazı tatlılardan kolaylıkla vazgeçebili
Lezzeti ve serinletici etkisiyle yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri dondurma. Rengarenk meyvelerle bezenmiş bir dondurma kasesine ya da çi
YAZ MEYVELERİNİ TÜKETİRKEN DİKKAT! Yaz geldi, çarşı pazarlarda tezgahlar renklendi. Her biri şifa kaynağı çeşit çeşit yaz meyveleri, rengarenk
Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi, oruçlu geçirilen sürenin de uzun olmasına yol açıyor. Bu nedenle de gerek sahurda, ger
Son günlerde danışanlarımdan sıkça duyduğum bir yanılgıyı düzeltmek isterim. Esmer şeker sanıldığının aksine daha sağlıklı değildir! Tam buğday ekm
Yılbaşı gecesi bütün bir yılın yaşanmışlıklarını geride bırakmak, yeni bir yıla heyecan ve neşe ile başlamak, iyi bir yıl geçirmeyi dilemek için um
Diyet yapan veya sağlıklı beslenmeye çalışan kişilerin en çok zorlandıkları konu iş yaşamında ne yiyeceğini bilememesidir. Birçoğumuz günümüzün öne