Viral enfeksiyonların hastalıkların oluşması üzerinde önemli rolleri vardır. Küreselleşmenin ve seyahat kolaylığının gelişmesiyle son zamanlarda me
Kış mevsiminin vazgeçilmez besinleri Turuncu Meyveler hakkında bazı bilinmesi gerekenler; Turunçgiller, turunç, portakal, mandalina, g
Teff tohumu, araştırmalara göre tıpkı diğer tahıllarda olduğu gibi ağırlıklı nişasta (%73) içermektedir. Nişastadan zengin bir tohumu olması, buğda
Matcha çayı son dönemlerde adı sıkça duyulmaya başlayan ve popüleritesi gittikçe artan yeşil çayın bir çeşididir. Matcha, gen
Keten tohumu genellikle ‘fonksiyonel gıda’, ‘biyoaktif gıda’ ve ‘endokrin aktif gıda’ olarak gruplandırılır. Amerika Ulusal K
Kış mucizelerinden lahana brassica veya turpgiller ailesine ait bir sebzedir. 100 g lahana; Enerji
Kahverengi tüylü kabuğu, parlak yeşil eti, siyah küçük çekirdekleri olan kivinin anavatanı Çin’dir ve Çin’in milli meyvesi olarak kabul edilir. Yum
Kış mevsimiyle özdeşleşmiş genellikle sebze olarak bilinen balkabağı aslında çekirdekleri olması nedeniyle bilimsel olarak bir meyve türü kabul edi
Kefir geleneksel olarak inek ya da keçi sütünden elde edilen fermente bir içecektir. Kefir kelimesi ise yedikten sonra iyi hissettirmesi nedeniyle
TEFF TOHUMU Teff sağlık için faydalı dünyanın bilinen en küçük tahılıdır. Etiyopya’ya özgü, önemli bir tahıl olan ve injera (Etiyopya ekmeğ
Diyet Tatlıların Vazgeçilmez Lezzeti: Hurma Meyvelerin baş tacı hurma, lezzet ve sağlık faydaları nedeniyle formuna özen gösteren, sağlık
Yemeklerin sihirli tatları: Baharatlar HEM LEZZET HEM SAĞLIK KATIYORLAR Geleneksel ve tamamlayıcı tıp içerisinde sıklıkla kullanılan bahara
Faydalarını bilseniz balıktan vazgeçemeyeceksiniz... BALIK TÜKETİMİNDEKİ 10 MUCİZE FAYDA Av yasağının kalkmasıyla “Vira bismillah” denildi,
Yemek yemeden haftalarca yaşayabilirsiniz ama susuzluğa ancak birkaç gün dayanabilirsiniz. Sağlıklı bir hayat sürdürmek için her gün 2,5-3 litre su
Birçok kronik hastalığın oluşmasında altta yatan ana nedenin inflamasyon olduğu kabul edilmektedir. Vücudun kendisini hastalıklardan ve yaralardan
Tarihte ekşiyen yoğurdun ekşiliğini azaltıp tüketilebilir hale getirmek amacıyla sulandırılan ayran Göktürklerden bu yana Türk toplumlarının simges