Teff tohumu, araştırmalara göre tıpkı diğer tahıllarda olduğu gibi ağırlıklı nişasta (%73) içermektedir. Nişastadan zengin bir tohumu olması, buğday gibi diğer hububatlar yerine kullanılan glutensiz bir tahıl alternatifi olmasını sağlar. Bu yönüyle glutene duyarlı kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilen bir besin kaynağıdır. Teff yüksek oranda kalsiyum, fosfor, demir, bakır, alüminyum, baryum içerdiğinden zengin bir mineral deposudur.
Teff Tohumu ve Sağlık
Teff tohumu, insan vücudunda hemoglobin seviyesini arttırarak kansızlık oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Ayrıca, besin içeriğinin zenginliğinden ve yüksek lif içermesinden kaynaklı kan şekerinin ani yükselmesini önleyerek diyabet hastalığına iyi gelen besinlerdendir. Kompleks karbonhidratlardan zengin olması, şeker hastaları için insülin dengeleyici görevi görür. Antioksidan içerdiğinden dolayı kansere karşı koruyucudur. Teffin diyet lif içeriği (8.0 gr/100 gr) bazı meyveler, fındık, baklagiller, mısır ve pirinç gibi hububatlara kıyasla yüksektir. Araştırmalar, yüksek lifli diyetlerin biçok hastalığı, kolon kanserini, koroner kalp hastalığını ve şeker hastalığını önlediğini ortaya çıkarmıştır. Lif içeriğinin yüksek olması ve doymamış yağ asidi içeriğine sahip olması kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu ve hastalık riskini azaltıcı etkisi olması anlamına gelir. Probiyotik etkisiyle sindirim sistemimizde bulunan dost bakterilerimizin sayısını arttırarak bağırsak floramızı dengeler. Vejeteryanların kullanabileceği iyi bir protein kaynağıdır.
Şuana kadar yapılan araştırmalara göre Teff tohumunun herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmamıştır.
Beslenme Danışmanlığı için randevu almak veya ücretsiz ön görüşme yapmak için tıklayınız.