Karpuz, temmuz ve ağustos başta olmak üzere yaz aylarında tüketilen likopen ve beta- karotenden zengin bir meyvedir.
Karpuz bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
Karpuzun 100 gramı için besin değerleri şu şekildedir.
Su |
91.4 gr |
Enerji |
30 kkal |
Protein |
0.61 gr |
Yağ |
0.15 gr |
Karbonhidrat |
7.55 gr |
Lif |
0.4 gr |
Şeker |
6.2 gr |
Tamamlayıcı beslenme süresince üç gün kuralını uygulamak çok önemlidir. Karpuz da alerjiye neden olabilecek bir meyvedir. Bu nedenle üç gün kuralına uyarak bebeğinize karpuz yedirin.
Karpuzu ilk olarak çatalla ezerek verebilirsiniz. Bebeğinizin ayı büyüdükçe küçük lokmalar halinde çatalla verebilir veya dilimleyip önüne koyduğunuz küçük karpuz parçalarını eliyle yiyebilir. Eliyle yemesi bebeğinizin motor becerilerinin gelişmesine de yardımcı olacaktır.
Diş çıkarma döneminde soğuk karpuz bebeğinizin damak ağrısını azaltabilir. Kontrollü bir şekilde bebeğinize karpuz yedirebilirsiniz.
Anne&Çocuk Diyetisyenimizden randevu almak için tıklayınız.