Bebek Gelişimi 6. ay
Bebeğinizle yarım yıl bitti bile! 6 aydır her anınızın mucize gibi geçtiğini ama çoğu zaman aç ve uykusuz kaldığınızı farkındayız. Ama O'nun günden güne büyüdüğünü görmek her şeye değer.
-
Bu ay çoğu annenin endişe ettiği hatta kendine güvenmediği bir süreç olan ek gıda başlıyor. Öncelikle sakin ol ve deriiin bir nefes alın. Unutmayın ki bebeğiniz 12. aya kadar hala süt çocuğu, ek gıda 6-12. aylar arasında doyumluk değil tadımlık verilmelidir. Bu nedenle bebeğiniz sizin istediğiniz ya da doktor/diyetisyeninizin yemesini önerdiği miktarda olmuyorsa bu durum tamamen normaldir. Her bebeğin gelişimi farklı seyreder ve kilo alımı, uzaması ilerliyorsa bebeğiniz yeterli miktarda besleniyor demektir.
-
Ek gıdaya başlarken dikkat etmeniz gerekenler, bebeğinizin hazır olup olmadığını anlamanız için öneriler ve hafta hafta ne yemesi gerektiğini anlatan yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
-
Gelelim bebeğinizin bu aydaki gelişimlerine;
-
6 aylık bebek ortalama 65-68 cm uzunluğunda, 7-7,5 kg ağırlığındadır.
-
Bu aydan itibaren bebeğiniz başını ve sırtını dik tutabilmekte ve desteksiz oturabilmektedir. Mama sandalyesine hazırız yani :) ama sakın oturur pozisyonda bir koltukta veya bağlamadan mama sandalyesine yalnız bırakmayın çünkü bu ayda bebekler dönmeye, sürünmeye başlarlar ve kendilerini öne atmaya bayılırlar.
-
Bu ayda bebekler oyunları kavrayabilir, oyunlarda size eşlik edebilirler, gülmeyi severler.
-
Siz ses çıkardığınızda veya konuştuğunuzda o da size sesle karşılık vermeye başlar, konuşur gibi sesler çıkarır.
-
boyu 4. aya göre değişmediyse doktorunuza danışarak 5,5. ayda ek gıdaya başlayabilirsiniz.
Çocuk Diyetisyenimizden randevu almak için tıklayınız.
UYARI: Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.