Loading
X
Bizi Hemen Arayın 0534 960 27 78| info@nutrist.com.tr
Çocuk ve Ergen Beslenmesi 20 Haziran 2019
Okul Çağı Öncesi Beslenme Önerileri
 
Çorbalarınızı terbiyeli yapınız. 
Çorbalarınızı kurubaklagillerle zenginleştirin.
Omletleri 1’ den fazla yumurta ile yapınız.
Omletlerin içine peynir ekleyebilirsiniz.
Eğer çocuğunuz salata yeme alışkanlığı yoksa omletin içine taze sebze katılabilir.
Sebzeli, yumurtalı, sütlü krep yapılabilir.
Meyve tüketme alışkanlığı yoksa krep arasına konup, şekersiz fıstık ezmesi veya fındık ezmesi ile yenebilir.
Sebze yeme alışkanlığı yoksa yoğurt içine rendelenir, ceviz ilave edilip yenebilir.
Meyvenin suyunu değil kendisini tükettirin.
Sütlaç gibi sütlü tatlıları az şekerli yapınız.
Sütlü tatlılara birden fazla yumurta katılarak yapılabilir.
Evde yapılan köfte, ev yapımı hamburger yapılabilir.
Fırında patates yapılabilir.
Yemek aralarında su içirilmemeli.
Şekerli asitli içecekler içirilmemeli.
Yemeklerden önce tatlı // şekerli // çikolatalı besinler tüketilmemeli.
Süt ve süt ürünleri tüketme alışkanlığı kazandırılmalı.
Tam buğday unlu kurabiye yapılabilir fakat şeker miktarına dikkat edilmeli.
Makarna salatanızı ev yapımı mayonezle yapabilirsiniz.
 
TAFİFLER
 
SEBZELİ KREP
Krep için;
2 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tam buğday unu (eğer cıvık olursa biraz daha ekleye bilirsiniz boza kıvamında olacak)
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için;
1 tane kabak
1 tane havuç
3-4 tane mantar
1 tane kuru soğan (küçük boy)
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Üzeri için:
100 g kaşar peynir
Pul biber
 
Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı
İç malzemesi için tavaya sıvı yağ eklenir soğanlar minik minik doğranarak kavrulur kavrulan soğanın içine mantar ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada rendelenmiş kabak ve havuç suyunu çekene kadar pişirilir.
Pişen kabak ve havuçlar kavrulan soğan ve mantarlara ilave edilir, kreması, tuzu ve karabiberi eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
Krep için: yumurta ve süt iyice çırpılır, içine tuz, şeker ve un ilave edilerek iyice çırpılır. Teflon tavaya ince şekilde dökülüp her iki yönü de pişirilir. Bu karışım ile 5-6 krep çıkıyor.
Pişirdiğiniz kreplerin orta kısmına iç malzemesinden koyup kenarlarını kapatarak bohça şeklinde kapatılır.
Birleşme kısımları altta kalacak şekilde fırında tepsinize dizin.
Üzerine çırpılmış krema ve rendelenmiş kaşar döküp 200 derece de fırında üzerindeki kaşar eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 
SÜTLÜ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI 
3 su bardağı soğuk su
2 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağından birazcık eksik tel şehriye
Taze ya da kuru nane, tuz
Üzeri için isteğe bağlı pul biber
 
Sütlü Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Süt, su ve tereyağını çorba tenceresine alıp kaynamaya bırakınız.
Kaynadığında içine şehriyeleri ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alınız.
İçine taze ya da kuru nane ekleyiniz.
Kaşıkla karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız.
İlk sıcağı çıkana kadar ara ara karıştırıp tekrar kapağını kapatınız. Böylece şehriyeler lapa olmadan tel tel içinde kalıyor.
Biraz dinlendirip ilk sıcağı çıktığında servis ediniz.
 
CEVİZLİ KEK
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un (tam buğday un)
Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
 
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın 
Sırayla sütü yağı ekleyip çırpın ve vanilya kabartma tozu ekleyip çırpın,
Ardından kontrolü bir şekilde un ekleyin. 
Kek hamuru hazır olunca cevizi de ekleyip karıştırın. 
Önceden ısıtılmış 160 °deki fırında kızarana kadar pişirin. 
**Süt ile birlikte tüketildiğinde iyi bir öğün olur.
 
TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK 
2 yumurta
2 Yemek Kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
 
Üzeri için
Tahin
Susam
Tahinli Pekmezli Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvı malzemeler eklenip tekrar çırpılır.
Limon kabuğu rendesi un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek son kez çırpılır.
Yağlı tepsiye dökülür.
Üzerine bolca susam serpilerek önceden ısıtılmış 110 derecelik fırında pişirilir. 
 
Çocukluk Dönemi Beslenme Danışmanlığında randevu almak veya ücretsiz ön görüşme yapmak için tıklayınız. 
 
Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy
Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy Whatsapp
0534 960 27 78
Bize Hemen Ulaşın
1