1,5 yıl süren pandemi, kapanma, izolasyon ile dolu süreci bitirdik artık yavaş yavaş normalleşme dönemi başladı. Ancak 1,5 yıl boyunca hareketi çok kısıtlanan toplumun çoğunluğunda kilo problemi görülmeye başladı. Bu süreçten en olumsuz etkilenen gruplardan biri ise çocuklar ve gençler oldu. Çocukluk ve ergenlik çağı karakterin, alışkanlıkların ve hobilerin temellerinin atıldığı dönemdir. Bu dönemde kazanılan sağlıksız her alışkanlık bireyi çok daha fazla etkilemektedir.
Pandemi döneminde çocuğunuz kilo aldıysa bu önerilerimizi deneyebilirsiniz;
Sağlık için hareket şart: Çocuğunuzun hareket etmesi kas iskelet sisteminin güçlenmesi için çok önemlidir. Buna ek olarak sağlıklı kilosunu da korumaya yardımcı olacaktır. Çocuğunuzun sevdiği bir sporu düzenli bir şekilde yapması sosyal olarak gelişmesini de sağlar.
Sebzeleri ve meyveleri artırın: Çocuğunuzun her öğününde mutlaka 1 porsiyon sebze veya meyve olmalıdır. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinde 1 porsiyon sebze söğüş, salata veya yemek şeklinde tüketilmeli; ara öğünlerde ise taze mevsim meyveleri tercih edilmelidir.
Paketli gıda tüketimini azaltın: Paketli hazır gıdalar başta çocuklar olmak üzere yetişkinler tarafından da tüketilmektedir. Ancak yüksek şeker, yağ ve kalori içeren bu gıdaların bir besleyiciliği yoktur. Boş enerji kaynağı olan bu gıdaların glisemik yükü yüksektir bu nedenle tokluk hissi vermezler.
Ancak bu önerilerin hepsi geneldir çünkü her çocuğun beslenmesi özeldir. Yaşına, boyuna, ağırlığına, cinsiyetine, fiziksel aktivitesine, alışkanlıklarına, kan değerlerine, genetik yatkınlıklarına, isteklerine göre bir anne çocuk diyetisyeni tarafından düzenlenmelidir.
Çocuk Diyetisyenimizden randevu almak için tıklayınız.
UYARI: Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.